Γεωτρήσεις Άδειες Μελέτες Κωνσταντίνου

ΑΝΤΛΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΝΕΡΟΥ

Αντλίες γεώτρησης νερού

Η επιλογή και τοποθέτηση της κατάλληλης αντλίας γεώτρησης είναι ζωτικής σημασίας για τη καλή λειτουργία της γεώτρησης νερού. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με τις απαιτήσεις παροχής, το υπάρχον δυναμικό της γεώτρησης, και την ποιότητα.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την τοποθέτηση αντλιών, τόσο την πρώτη φορά κατά τη κατασκευή, όσο και σε περιπτώσεις αντικατάστασης, Επωφελειθείτε από την εμπειρία μας για τη σωστότερη επιλογή με διάρκεια ζωής.

αντλίες γεωτρήσεων

Περιγραφή

Υπάρχουν δύο τύποι αντλιών γεώτρησης: ο υποβρύχιος τύπος αντλίας γεώτρησης νερού με υποβρύχιο κινητήρα και η πομόνα, με κινητήρα ξηρού τύπου, που συνδέεται με την αντλία μέσω ενός μακριού άξονα.

Η υποβρύχια αντλία γεώτρησης είναι ειδικά σχεδιασμένη για να βυθίζεται σε κάποιο υγρό. Η αντλία διατίθεται σε μονοθάθμια και πολυβάθμια έκδοση – με την πολυβάθμια να είναι η πιο διαδεδομένη – και είναι εξοπλισμένη με βαθμίδα αντεπιστροφής στην κορυφή της αντλίας.

Σήμερα η πομόνα έχει σχεδόν ολοκληρωτικά αντικατασταθεί από τον υποβρύχιο τύπο αντλίας. Ο επιμήκης άξονας της πομόνας αποτελεί μειονέκτημα καθώς δυσχεραίνει την τοποθέτηση.

Τύποι κινητήρα αντλίας γεώτρησης

Η επιλογή του τύπου κινητήρα για την αντλία νερού, γίνεται με βάση την παροχή νερού που έχουμε εξασφαλίσει μετά την κατασκευή της γεώτρησης και την δοκιμαστική άντληση, και το επιθυμητό μανομετρικό ύψος, το οποίο εξαρτάται από το βάθος της γεώτρησης καθως και τις ανάγκες μας. Υπάρχουν αντλίες γεωτρήσεων σε μεγάλη ποικιλία ποιότητας και τιμών.

Εφαρμογές αντλιών

Οι αντλίες γεώτρησης χρησιμεύουν τόσο στην ύδρευση, τόσο στην άρδευση, όσο και στην γεωθερμία. Στην ύδρευση ανεβάζουν το νερό στα υψηλότερα επίπεδα. Στην άρδευση αποτελούν μέρους των πιεστικών συγκροτημάτων και γεμίζουν τα πιεστικά δοχεία. Στην γεωθερμία συνεργάζονται με τους γεωεναλλάκτες, έτσι ώστε να αξιοποιείται η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο νερό που έρχεται απο το υπέδαφος, με το νερό που έρχεται από τον χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε.

Το γραφείο μας μπορεί να σας βρει λύσεις για κάθε σας ανάγκη, διαλέγοντας τον κατάλληλο συνδυασμό από : υποβρύχιες ανοιξείδωτες αντλίες γεώτρησης (INOX) , αντλίες επιφανείας, αντλίες πηγαδιών, πιεστικά συγκροτήματα, πιεστικά δοχεία, ηλεκτρικούς πίνακες πλήρους προστασίας με εξόδους αυτοματισμού όπως ο επιτηρητής ελέγχου στάθμης ή παροχής, ανθυγρά καλώδια, κεφαλές αντλητικών συγκροτημάτων με βαλβίδες αντεπιστροφής, πλωτηροδιακόπτης, ρελέ καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας, υδραυλικά εξαρτήματα.

Σε περίπτωση βλάβης, αναλαμβάνουμε την αντικατάσταση του αντλητικού συγκροτήματος ή εξαγωγή και επισκευή της αντλίας νερού. Όλες οι εργασίες γίνονται από το άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο συνεργείο μας.